Politika Privatnosti

Zadnja izmjena: 17. 3. 2023.

Contenta cijeni vašu privatnost. Ova politika privatnosti pruža informacije o tome kako prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke kada posjetite našu web stranicu (https://contenta.hr/) ili koristite naše usluge. U ovoj Politici privatnosti također vas obavještavamo o vašim pravima kao subjekta podataka.
Prikupljamo samo osobne podatke koji su opisani u ovoj politici privatnosti. Prilikom obrade vaših osobnih podataka pridržavat ćemo se pravila Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka je CONTENTA, obrt za usluge i trgovinu, vl. Ana Marić, Ulica Petra Krešimira IV 60, Solin, Hrvatska. E-mail adresa za kontakt: ana.maric@contenta.hr

Pravila privatnosti – zašto i kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo u dolje navedene svrhe. U tim okolnostima potrebni su nam podaci kako bismo vam pružili naše usluge. Vaše osobne podatke možemo podijeliti s jednim od naših procesora u istu svrhu. Ako želimo obrađivati vaše osobne podatke izvan ove svrhe, tražit ćemo vaš izričiti pristanak.
Vaši osobni podaci neće biti distribuirani nikome drugom ni u koju svrhu.

Kupovina online tečaja

Kada kupite neki od naših proizvoda, prikupljamo sljedeće podatke tijekom postupka narudžbe:

 • Vaše ime i prezime;
 • Vaša adresa i država;
 • Vaša email adresa;
 • Naziv vaše tvrtke i PDV broj (ako je primjenjivo);
 • Vaša IP adresa. Moramo prikupiti ove podatke iz dva razloga: jedan je da bismo vam mogli pružiti odgovarajuću uslugu podrške, a drugi je zbog usklađenosti sa zakonima EU o PDV-u.

Pristup tečaju

Kada ste kupili neki od naših proizvoda, sustav prema gore navedenim podacima kreira profil s prikupljenim podacima. Svom profilu možete pristupiti podacima koje ćete dobiti na unesenu email adresu.

Unutar profila imate mogućnosti unijeti dodatne podatke koje niste obavezni dati za pravilno funkcioniranje sustava. Ti se podaci ne dijele s trećim stranama, te im može pristupiti isključivo Voditelj obrade. Koristimo ih za praćenje statistike i kreiranje personaliziranih ponuda koje ćemo vam možda poslati na uneseni email.

Lozinke za pristup ne dijelite s drugim odobama. Poznate su isključivo vama. Ukoliko lozinku zaboravite ili izgubite, obratite se Voditelju obrade podataka na mail, kako bi vam mogao resetirati lozinku (poništiti i iz sustava poslati novu).

Pretplata na CONTENTA newsletter

Kada se pretplaćujete na CONTENTA newsletter na web stranici, morat ćete CONTENTI dati privolu da vam šalje naš newsletter. Povlačenje navedenog pristanka može se jednostavno izvršiti klikom na “Odjava” ispod bilo kojeg newslettera. Prilikom pretplate na newsletter, od vas ćemo tražiti sljedeće podatke:

 • Vaše ime i prezime;
 • Vaša email adresa.

Svatko tko kupi online tečaj proizvod automatski će dobiti naš newsletter. Razlog tome je što naš newsletter sadrži puno sadržaja vezanih uz tečaje koji mogu biti vrlo korisni za vas kao korisnika. Možete jednostavno otkazati pretplatu klikom na gumb “odjavi me s liste” ispod bilo kojeg newslettera u bilo kojem trenutku.
Gore navedene informacije prenosimo MailerLite-u, procesoru koji šalje CONTENTA newsletter. Kada otkažete pretplatu, MailerLite će ukloniti vašu adresu e-pošte s popisa za slanje e-pošte.

Temeljem čega prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kako bismo vam u potpunosti mogli pružiti uslugu za koju ste dali pristanak, na primjer kod kupovine jednog od naših tečaja ili iskazom interesa za primanjem našeg newslettera.

Politika privatnosti – vaša prava

Pravo na pristup podacima

Imate pravo na pristup svojim pohranjenim podacima, te možete zatražiti detaljne informacije o svrsi obrade, vrsti osobnih podataka koje prikupljamo, o primatlejima osobnih podataka te o vremenu njihove pohrane. Kako biste ovo pravo koristili, molimo da nam se obratite pismenim putem na ana.maric@contenta.hr.

Pravo na ispravak osobnih podataka

Imate pravo zatražiti ispravak ili ažuriranje osobnih podataka ako oni nisu točni. Kako biste ovo pravo koristili, molimo da nam se obratite pismenim putem na ana.maric@contenta.hr.

Pravo na brisanje osobnih podataka

Prema ovoj politici privatnosati imate pravo tražiti brisanje osobnih podataka od voditelja obrade (organizacije, društva) ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koje su prikupljeni ili obrađivani;
 • Povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji i ne postoji druga pravna osnova za obradu;
 • Uložili ste prigovor na obradu svojih osobnih podataka te voditelj obrade nema jače legitimne razloge za obradu;
 • Osobni podaci nezakonito su obrađeni;
 • Osobni podaci moraju se brisati radi poštivanja pravne obveze iz prava Unije ili prava države kojoj podliježe voditelj obrade;
 • Osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva.

Upute za uklanjanje osobnih podataka sa društvenih mreža i tražilice Google:
https://azop.hr/upute-za-uklanjanje-osobnih-podataka-za-drustevnih-mreza-i-google-a/

Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka, ako su netočni, ako smatrate da je obrada nezakonita, ako se podaci moraju čuvati radi ostvarivanja vaših pravnih zahtjeva, ako ste uložili prigovor na obradi vaših podataka.

Pravo na prigovor

Ukoliko smatrate da CONTENTA vaše podatke ne obrađuje u svrhu za koju smo dobili pristanak , imate pravo na prigovor. Kako biste ovo pravo koristili, molimo da nam se obratite pismenim putem na ana.maric@contenta.hr.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo zatražiti prenošenje vaših podataka drugom voditelju obrade. Kako biste ovo pravo koristili, molimo da nam se obratite pismenim putem na ana.maric@contenta.hr

Upotreba kolačića

Podaci koji se automatski zabilježavaju vašom posjetom web stranici contenta.hr

Na našoj web stranici koristimo se alatima za web analitiku trećih strana (Google Analytics) kako bismo analizirali kako korisnici koriste našu stranicu. Ovi alati koriste “kolačiće”, koji su tekstualne datoteke smještene na vašem računalu, za prikupljanje standardnih informacija o internetskom pregledniku i informacija o ponašanju posjetitelja.
Mi i treće strane koristimo kolačiće za:
Omogućavanje funkcionalnosti naše web stranice (sesijski, tehnički i funkcionalni kolačići);
Analiziranje korištenja web stranice i na temelju toga činimo web stranicu lakšom za korištenje (analitički kolačići);

Prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • IP adresa;
 • Informacije o vašem korištenju naše web stranice (kao što su posjećene stranice i klikovi);
 • Vrsta uređaja i preglednik;
 • Lokacija (država i grad);
 • Odredišna stranica (referrer-URL);
 • Razlučivost zaslona;
 • Zahtjevi i odgovori poslani s i na vaš uređaj.

S Google Analyticsom koristi se anonimizirani IP’ i postavili smo Google analitiku na način koji štiti privatnost. Google može prenijeti prikupljene podatke trećim stranama kada to zahtijeva zakon. Mi na to nemamo utjecaja. Nikada nećemo dopustiti Googleu da koristi prikupljene analitičke podatke za druge Googleove usluge ili svrhe.

Onemogućavanje i omogućavanje kolačića

Ako ne želite imati kolačiće pohranjene na vašem računalu ili želite ukloniti kolačiće koji su već pohranjeni, to možete učiniti postavkama vašeg preglednika. Podešavanje ovih postavki razlikuje se ovisno o pregledniku.
Ako želite ukloniti kolačiće koji su već pohranjeni, to možete učiniti u postavkama preglednika. Podešavanje ovih postavki razlikuje se ovisno o pregledniku.

Pitanja

Vaša privatnost nam je bitna. Za sva pitanja vezana uz Politiku proivatnosti obratite nam se na ana.maric @contenta.hr

Shopping Cart